Cadastru si intabulare gratuita Home / Cadastru si intabulare gratuita

Filado Imobiliare

Cadastru si intabulare gratuita

    Pentru a veni in ajutorul clientilor nostri, Filado Imobiliare executa in mod GRATUIT , prin intermediul colaboratorilor nostri, toate documentatiile cadastrale, atat la apartamente, case-vile, cat si pentru  terenuri. Pentru a beneficia de aceasta oferta, va rugam sa luati legatura cu noi.

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (apartamente, terenuri, case) in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.

Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana.

In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie de cadastru si intabulare?

Cadastrul si intabularea sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand vrem sa instrainam imobilul (vanzare-cumparare, donatie, schimb, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (atunci cand vrem sa facem un credit ipotecar si sa garantam cu imobilul), cat si pentru situatia in care se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.


Cadastrul este definit in Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare, legea nr. 7/1996

Domeniu: Drept Civil

     Nota:  Oferta se adreseaza tuturor clientilor nostri, care aleg sa vanda o proprietate, prin intermediul firmei noastre. Oferta nu include taxele de urgenta. Daca doriti, doar sa va ajutam in realizarea documentatiei cadastrale si a intabularii, va putem recomanda un inginer de cadastru autorizat.