Certificat energetic gratuit Home / Certificat energetic gratuit

Filado Imobiliare

Certificat energetic gratuit

    Pentru a veni in ajutorul clientilor nostri, Filado Imobiliare executa in mod GRATUIT , prin intermediul colaboratorilor nostri, certificatele de performanta energetica. Pentru a beneficia de aceasta oferta, va rugam sa ne contactati.

Certificatul energetic, obligatoriu la vânzarea sau închirierea apartamentului ! 


     Începând din luna august 2013, se aplică obligativitatea prezentării certificatului energetic pentru vânzarea sau închirierea unei clădiri  sau a unui apartament. Acest act, este cerut la înscrierea rolului fiscal al apartamentului sau clădirii. Dacă nu există acest certificat energetic, contractele de vânzare cumpărare sau închiriere sunt nule. 
     Pe de altă parte, certificatul energetic dovedeşte calitatea (eficienţa) clădirii/apartamentului şi, în consecinţă, informează proprietarul sau chiriaşul în legătură cu cantitatea de energie consumată pe metrul pătrat de suprafaţă/an. Astfel, se pot deduce costurile de întreţinere ale clădirii sau apartamentului pornind de la costul unitatii de energie (kWh).

      Vânzarea sau închirierea unei locuinţe sau clădiri, se mai poate face legal doar dacă, proprietarul deţine certificatul de performanţă energetică. 

     Certificatul energetic cuprinde informaţii despre eficienţa energetică a unei clădiri, respectiv cantitatea de energie pe care o consumăm prin încălzirea, iluminarea şi producerea apei calde menajere într-o clădire sau într-un apartament. Analiza şi calculele specifice determinării consumului de energie al unei clădiri sau apartament făcute de către un specialist numit auditor energetic, sunt incluse într-un document oficial, denumit Certificat de performanţă energetică. Acest act defineşte doi indici principali: clasa energetică – de la A (cea mai eficientă) până la G şi nota energetică (între 1 şi 100, unde nota mai mare este mai bună). 

 

 Nota : Oferta se adreseaza tuturor proprietarilor, care aleg sa vanda o proprietate, prin intermediul firmei noastre.